Bezoek aan de AutoRAI

Je zou zeggen, Dat is de laatste plaats waar we Thomas tegenkomen, maar daar komt verandering in. Dit jaar waren er diverse elektrisch auto’s te zien en ook uit te testen, dus ik was er! Met dus alleen aandacht voor 100% elektrisch.

Peugeot iOnIk heb gereden in de Peugeot iOn. Een alleraardigst autootje. Accu vol, 70km actieradius. Valt dus bijna meteen af voor de rit naar Italië. Hoewel, AC uit, 90km. Nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Ervaring: Pittig, comfortabel en stil.

Renault Fluence ZEToen heb ik gereden in de Renault Fluence ZE. Nou dát was nou een volwaardige familie-auto, 100% op stroom. Ervaring: Zeer krachtig, zeer comfortabel, zeer snel. WAUW! Woorden schieten te kort. Een middenklasser met het comfort van een limousine.

De bijrijder is testchauffeur bij Renault in Parijs en rijdt al 2 jaar uitsluitend elektrisch. Hij kan met veel moeite 200km uit de Fluence persen. Prima voor ev2i, ware het niet dat de Fluence pas na de zomer beschikbaar is.

Smart-ev Om de dag af te maken heb ik ook even in een EV-Smart gereden. Ervaring: Vlot, klein, snel. Niet super stil, maar het dak was ook open en de ramen. Echt snel stadsautootje.

Binnen zag ik nog de Renault ZOE. Als ik ooit nog een auto koop, zou het zomaar deze kunnen zijn. minder dan € 20.000,- + de accu voor € 80,- per maand. Zeer mooi vormgegeven.

De Nissan LEAF was helaas niet beschikbaar om te rijden.

This entry was posted in Rijervaringen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.