Snellaadpaal gevonden in Namen

Snellaadpunten zijn natuurlijk zeer welkom onderweg. Zeker als ze op 126 km van je startpunt liggen. In 20 à 30 minuten ben je weer 80% vol en kan je nog eens 120 km.

Ook oliemaatschappijen (en distributeurs in het bijzonder) zien elektrische auto’s komen. Zo ook Total.be. Ze hebben in 2010 twaalf punten geplaatst. Tien punten zijn rondom Brussel (handig onderweg naar Parijs) (Oh, sorry België, of als je een tripje Brussel wil maken natuurlijk). Één bij Antwerpen, en jawel, de twaalfde aan de rand van de Ardennen, in Jabmes, bij Namen. Ze noemen het “Plug to Drive”. Je kan er op 4(!) manieren laden. Langzaam, beetje snel, 3-fase en vet snel. Ze hebben er een mooie brochure over gemaakt.

De “vet snelle modus” zoeken wij. Dat is 500 volt, 125 ampère, gelijkstroom. Voor deze modus gebruik je een acculader die in de paal zit, niet in de auto. Hij is het best bekend onder de naam CHAdeMO, wat afgeleid is van het Japanse “Laten we thee nemen terwijl we laden“. Recent zijn deze palen in België door Nissan gecertificeerd en geschikt verklaard!

CHAdeMO

Het CHAdeMO logo

Jambes, Here we come!

This entry was posted in Opladen, Voorbereidingen and tagged , . Bookmark the permalink.