Dag 7: Een leuke camping gevonden op grote hoogte

De Apennijnen hakken er nogal op in. Waar we op het vlakke stuk rond Parma nog 110km hadden om 52km af te leggen, kwam daar snel verandering in toen we de bergen in draaiden.

Waren de laatste 10 km nou omlaag geweest, hadden we het gehaald met 2 of 3 km over, maar het zag ernaar uit dat het omhoog bleef gaan. Dus maar gestopt voor 1 uurtje elettra. Dan hebben we er 15 bij en halen we Busana.

Ja: gelukt! Op het randje. Ehh deze camping ligt op 1000m hoogte, onderhand gelijk aan de ingang van de Gotthardtunnel. Geen wonder* dat het zo snel op ging… Na het uurtje hadden we weer 22 km voor de laatste 6 km. We kwamen bij de camping aan met nog 8 km. En na inschrijven stond er alleen nog maar “- – -” op de teller.

* In theorie zouden we natuurlijk alles v.t.v. kunnen weten dankzij mobiel internet, maar in de praktijk is het gewoon op een gegeven moment tijd om te vertrekken en dan ga je niet eerst nog es alles in detail uitzoeken. Ben je zo een half uur verder. Natuurlijk wist ik wel dat we omhoog moesten, maar ik dacht 50 km met 110 in de accu moet kunnen. Niet dus. De Alpen gingen geleidelijker. Hoe hoog ligt Parma? Luzern is vast hoger.

Deze camping is precies wat we zoeken: Zwembad voor Adrita, rust, uitzicht, niet snikheet. Prima, nu (weer) pizza!

This entry was posted in Dagverslagen, Opladen and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Dag 7: Een leuke camping gevonden op grote hoogte

 1. ilco says:

  Hai daar!

  Jullie gaan super!
  Ik zou zeggen, twee dagen luieren; boeken lezen, zwemmen!
  Jullie gaan Tonda ruim op tijd redden.

  Ik lees jullie avonturen met veel plezier.

  Veel plezier,
  ciao!

  Ilco en familie

Comments are closed.