Nissan

Tja. We hebben niet speciaal iets met Nissan. Maar feit is: Er kan er maar één de eerste zijn. En in dit geval is dat Nissan. De LEAF is de eerste serieuze, betaalbare, complete, 100% elektrische auto van gezinsformaat. Die titel kan niemand Nissan afnemen. Daarom is het ook de Auto van het jaar 2011.

2011-07-17 Nissandealer

2011-07-17 Nissandealer

Nu ik er toch over bezig ben, de wagen gedraagt zich uitstekend. Alles werkt zoals het zou moeten werken. Alle lampjes en toeters en bellen zijn makkelijk te begrijpen en doen het goed. Zeer compleet.

Neem de knopjes in de handgreep van de deuren, die zijn gelijk aan de open-dicht knopjes op de “sleutel”. Alleen bij die sleutel moet je altijd nadenken dat je wel op de juiste drukt. Deze knopjes doen wat je wil, zonder nadenken. De richtingaanwijzers bevestigen het: 2x (o-pen) 1x (dicht). Aan de klep zitten 2 knopjes: 1 in het midden: Open. En een kleintje ernaast: Dicht. Gewoon goed doordacht allemaal.

Achteruitrijcamera, ook handig.

CD, DVD, USB, Line in, Radio. Met een flink vermogen, dat ook nog eens goed tot z’n recht komt in een stille auto.

Twee tripmeters, gemiddeld energieverbruik per km. Energieverbruik indicatie voor het rijden, de airco en de rest separaat op het scherm. Allemaal mooi geïntegreerd.

Problemen tot nu toe: (opgelost)

  • Dat ie in Gurtnellen met 7 km in de accu niet meer in drive wilde, terwijl ie dat later in Busana met 6, wel deed. (?)
  • Het 12volts acculampje dat soms opkomt, terwijl er niets aan de hand is. Is 2x in stilstand gebeurd. (?)

Edit: bovenstaande problemen kwamen doordat ik dacht de auto gestart te hebben, maar in de werkelijkheid had ik mijn voet niet op de rem. Dus: opgelost.

This entry was posted in Algemeen and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Nissan

  1. Pingback: EV2I is geslaagd! De conclusies: | Electric Vehicle to Italy

Comments are closed.