Dag 20: De terugrit begint, en hoe!

Dag 20: 142 km (totaal 1803 km). Vandaag was een straffe uitdaging: Van zeeniveau naar 1388m hoogte, over dezelfde pas als heen, de Passo Abetone. Absoluut bergrijden dus. Eerst 90 km horizontaal, dus bij het begin van de klim was de accu al voor 60% opgestookt. Het was duidelijk dat we de klim zonder bijladen niet zouden halen: 40 km in de accu voor een klim van 20, forget it.

Dus wij weer aan onze beroemde “lange lunch”, terwijl de auto bijlaadde bij een huis met een vriendelijk gezin. (Het eerste Shuko stopcontact (18) dat ik in Italië ben tegengekomen). De pasta was lekker, en de caffe macchiato ook. Het restaurant sloot, dus liepen we nog wat rond in de buurt. En zo komt het dat je op de mooiste eeuwenoude bruggetjes stuit in een zijvalleitje waar geen auto kan komen! (foto’s volgen natuurlijk).

Goed. Wij na 2 uur verder met 75 op de teller. 17 tot de top. Ik kneep ‘m dus wel. Runa kan in deze gevallen heel rustig blijven en Adrita wil gewoon muziek, klaar. Van die 75 hebben we er 55 opgemaakt in die (werkelijke) 17.

Nou. Veel hoger dan dat kom je met de auto niet op doorgaande wegen in de Apennijnen. Dus verder omlaag, ongeveer 10 terugverdiend, en -jawel- aangekomen op de geplande bestemming. Klasse! Dit wat een van de strakste dagen in de terugrit.

O, en plenzen dat het deed! De laatste 5 km, echt met bakken! De camping is prompt in een hotel veranderd! (Stonden toevallig naast elkaar).

Het videootje hieronder is nog ruim voor we de klim begonnen:

This entry was posted in Dagverslagen, Opladen, Rijervaringen and tagged , . Bookmark the permalink.