Dag 22: De Po-vlakte is wél mooi!

Dag 22: Salsomaggiore Terme – Treveglio. 117 km (totaal: 2073 km). Vandaag was een warme maar mooie dag.

Om te beginnen reden we op zonne-energie, dus praktisch 100% duurzaam. (Alleen productie en afbraak van de Nissan drukken nog op het milieu, maar die mag je uitsmeren over de 150.000 km die deze auto mee zal gaan, dus dat is dan één-0,00078-ste daarvan).

De Po-vlakte blijkt weldegelijk heel mooi te zijn. We hadden de navigatie zo ingesteld dat we echt de kortste route hadden, en kwamen daardoor over bijna uitsluitend smalle weggetjes die hoofdzakelijk voor het lokale landbouwverkeer zijn. Koffie en een ijsje in het ene dorpje, lunchen in het volgende stadje. En wat blijkt: zowel het landschap als ook de stadjes en dorpjes zijn gewoon heel mooi!

Wel leren we dat 2 uur lang 50 km/h rijden gewoon even vermoeiend is als 2 uur lang 150 km/h. Maar goed, pittoreske pleintjes om te stoppen te over.

(Eerlijk gezegd hadden we Riva San Vitale in Zuid-Zwitserland kunnen halen, voor een snellading. Dan waren we nu ergens tegen de Gotthard op aan het rijden. Maar het is vandaag 1-augustus, de nationale feestdag in +41, dus kunnen we niet terecht. Aangezien het wel leuk is om die snellading mee te maken, en omdat ze ons hebben gevraagd weer te komen, doen we het dus nu rustig aan).

Qua rijden in de Nissan: Of het boeit of niet, moet je zelf bepalen, maar het is vandaag duidelijk geworden dat 50 km/h rijden je globaal een range van 220km geeft en 60km/h 205. Hoe weet ik dat? Eenvoudig: rij 15 minuten lang constant 50 km/h (ja, op een dag als vandaag kan dat) en tel vervolgens “gereden” en “resterend” bij elkaar op. Versnel vervolgens naar 60 en voila: De optelsom verlaagt zich binnen enkele minuten.

Edit ‘s-avonds: + 7 km, totaal 2080 km. Treveglio “onveilig gemaakt”. In de wetenschap dat je geen kilometers over hoeft te houden, om een hotel te vinden, kan je een stukje rijden en van de stille acceleratie genieten daar waar het gaat. We blijven alle drie beëindrückt.

Advertisements
This entry was posted in Dagverslagen, Rijervaringen and tagged , . Bookmark the permalink.