Dag 23: Ciao caffe macchiato, we zullen je missen!

Dag 23: Het was een afwisselende dag, met verrassingen en twee etappes. Etappe 1) De Po-vlakte uit, door de drukke Milaanregio, langs Como, Zwitserland in, snelladen bij Protoscar. 84 km. Etappe 2) Verder de Alpen in, tot Airolo. 102 km. Vandaag: 186 km. Totaal: km.

Rijden in het florissante deel van Italië, het noorden, rond Milaan heeft zo z’n nadelen: Het is daar altijd en overal druk. Maakt niet uit of het nou een prutsweggetje is of een snelweg. Verder niets over te melden.

Laatste caffè macchiato in Como. Ook nog even aan het meer gestopt.

De grens over. Zwitserland in.

Snelladen bij Protoscar. Einde etappe 1. Dit was tevens de eerste keer dat we 16 ampère hebben kunnen proberen.

Eerste verrassing: Ik heb een stuk in de gele concept-wagen mogen rijden! Ik schrijf daar nog een losse blog over. Tipje van de sluier: 300 kW! (Nissan LEAF: 80).

In no time was de LEAF vol. Wij door de Alpen in. Dit keer niet secundair maar op de snelweg 80 achter een vrachtwagen de helling op. Een heel ander rijbeeld: In een kwestie van 1 uur rij je je accu leeg.

Toen voor de afwisseling 8 km file. 2 Uur kwijt. En gestopt in Airolo. Dat is het hoogste punt van de klim.

Verrassing 2: We draaien een parkeerplek voor een hotel, naast het terras, op, staat er iemand op, die zegt: “Thomas?” Ik zeg: “Ja”, hij zegt “Kgemmere?” Ik zeg: “The one and only!”… Blijkt dat het Christian Morf van ABB is! “Wij hebben een afspraak, morgen om 13:00 uur in Turgi” zegt ie! Nou ja, wat een toeval. Hij was een lang weekend op ATB-fiets-vakantie door de bergen met een vriend.

Daarna hebben we de auto nog aangesloten op stopcontact 22, wat een hele heisa was, want de stop vloog er 2 x uit. Nu rust.

This entry was posted in Dagverslagen, Snelladen and tagged , . Bookmark the permalink.