Dag 26: F, L, B, L, B

Dag 26: 178 km (totaal: 2928). Vandaag begon in Frankrijk. Baguetje eten, tentje opvouwen en op pad.

Rustig aan door Frankrijk. Bakje thee gedaan in het pittoreske Rodemarck bij een winkeltje van een mevrouw die 15 jaar “hoog” bij Fiat gewerkt had in 4 landen op 2 continenten en uiteindelijk genoeg had van het snelle multinationalwerk. (Ik noem dit even in het kader van het EV2I sleutelwoord “onthaasten”).

Rustig verder. Plan: bijladen bij Nissan Aarlen. Zo gezegd zo gedaan. (stopcontact 27). Een van de Nissanmensen weet echter van een snellader op 4 km. Ik ben wat huiverig, want het zou betekenen dat ik het voorwerk niet goed gedaan heb. Maar tegelijk wilde ik vertrouwen tonen. Ik stelde voor dat we altijd konden bellen om te informeren. Even later was het antwoord er: Ja er is een snellader 500 V DC daar. Wij er naartoe. In Luxemburg. Pindakaas. Niet dus. Het was een een of ander gewoon paaltje waar zelfs een pasje voor nodig was. Hij was wel mooi groen. Soit.

Nou, hier zitten we nu, 10 km of 40 minuten laden kwijt. Jammer. De hoofdpijn a.g.v. van m’n hooikoorts heeft bovendien z’n intrede gedaan. Ook jammer. Maar aan de upside: Nauwelijks last van gehad dit jaar tot nu toe.

Houffalize hebben we daarna goed kunnen halen. We moeten nog wat wennen aan de veel betere betrouwbaarheid van de actieradius-indicator, als je geen heftige bergen meer hebt. 30 over. Maar ja we hadden al verteld dat het niet prettig rijdt als je nog stroom en hotel moet regelen, met minder dan 30.

Het regelen van een hotel was in dit geval op 2 manieren moeilijk.

  1. bijna alles was vol, wat niet echt een verrassing was;
  2. er zit een verschil van 90 euro tussen “90 euro voor de volwassenen” en “90 euro per volwassene”. Aangezien Nederlands niet de moedertaal van degene die ik aan de telefoon had is, en het hotel echt heerlijk is, de kamer is net gerenoveerd, zullen we ze het maar niet kwalijk nemen, als het de laatste van de twee blijkt te zijn. In Google Maps op je iPhone zie je die vier sterren op de voordeur niet staan.

We hebben hier bovendien heerlijk gegeten, want goed koken, dat kunnen de Belgen! Kortom, genieten deze laatste nacht.

Helaas ben ik vergeten een foto te maken van hoe de draad zo leuk uit het raam, hoog over de stoep, door een boom naar de auto hing. Het was stopcontact nummer 28.

This entry was posted in Dagverslagen, Opladen and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Dag 26: F, L, B, L, B

  1. Pingback: Dag 27: ev2i is terug in Nederland! | Electric Vehicle to Italy

Comments are closed.