De route

We stippelen de route niet precies per dag uit. De beschikbaarheid van stroom, het bereik van de auto en hoe dingen verlopen zullen voor een belangrijk deel bepalen hoe we precies rijden en waar we stoppen. Globaal hebben we natuurlijk wel een plan.

We gaan een mix van kamperen en hotelovernachtingen doen. Klik hier voor de tijdsplanning (data).

Er zijn drie “manieren” om naar onze bestemming te rijden. Ten eerste via secundaire wegen, door de Alpen, ten tweede, ook via secundaire wegen, om de Alpen heen en tot slot over de snelweg. We kiezen voor de eerste optie. We rekenen vanuit Eindhoven want daar woont familie en dat is een goede uitvalsbasis.

Elke dag gaan we de actieradius van de auto verlengen middels een speciale dagindeling.

Optie 1) Secundaire wegen, door de Alpen: 1.350 km

Dit wordt ‘m. Omdat “optie 2” te lang is en “optie 3” te veel actieradius kost. Sommige stukken pakken we wel snelwegen. Omdat ze meer glooiend zijn scheelt het kilometers en ook hoogteverschil. Vooral in de bergen, waar de snelheden sowieso lager liggen, want: safety-first! We hebben rekening te houden met de Jura, de Alpen en de Apennijnen. Klik op de kaart om ‘m in detail te bekijken. De rode lijn is de route, de groene is hemelsbreed (963 km).

Secundaire wegen, door de Alpen

Secundaire wegen, door de Alpen 1.350 km

Optie 2) Secundaire wegen, om de Alpen: 1.719 km

Dit wordt ‘m niet. Iedere mogelijke heuvel ontwijken. Eerst helemaal naar de Côte ‘d Azur, dan weer ‘omhoog’ naar Genua en dan ben je en nog niet… 1.719 km. En dat is nog zonder “Zoek-kilometers”. Nee, rijden in de bergen kost natuurlijk kilometers, maar niet zó veel. Klik op de kaart om de route in detail te bekijken. De blauwe lijnen vormen de route (in stukjes van 130 à 140 km), de groene is hemelsbreed (963 km).

Secundaire wegen, om de Alpen

Secundaire wegen, om de Alpen: 1.719 km

Optie 3) Snelweg: 1.308 km

Valt ook af. Hoe harder je rijd, hoe meer actieradius je verliest. Exponentieel. Constant 80 op de snelweg rijden kan gevaarlijk zijn. Dus snelweg = doorrijden = minder ver. Uitsluitend snelweg lijkt ons geen goed plan. Klik op de kaart om de route in detail te bekijken. De rode lijn is de route, de groene is hemelsbreed (963 km).

Snelweg

Snelweg: 1.308 km