Wat is dit?

EV2I: Electric Vehicle to Italy. Met de Elektrische auto op vakantie naar Italië.

Waarom?
Om te laten zien dat het nú al kan! We geven om het milieu en het lijkt ons een leuke uitdaging.

Hoe?
Met een 100% elektrische auto, de Nissan LEAF. Schoon en stil!

Waarheen en wanneer?
Naar Toscane in Italië, deze zomer. (Bekijk onze bestemming, route en planning).

Wie?
Gewoon een gezin uit Den Haag.


Het plan is ontstaan door het samenkomen van een aantal factoren.

  • Ten eerste geven we veel om het milieu. We maken ons serieus zorgen over de staat van het milieu, CO2 uitstoot en klimaatverandering. Daarom houden we onze “ecologische voetafdruk” laag, in het dagelijkse leven, maar liefst ook op vakantie.
  • Toch willen wel graag lekker op vakantie. Wie niet? Het lukte ons om een appartement boeken in Tonda, in Toscane van de Hapimag. Onmiddellijk deed zich de vraag voor, hoe gaan we daar naartoe? Met een auto op benzine is nogal wat. Kan dat niet schoner?
  • Tel daarbij op dat ik de nieuwe innovaties op het gebied van elektrisch rijden heel boeiend en vooral ook positief vind, en je komt op het idee om elektrisch naar Italië te rijden.

Wat we leuk vinden is dat het hier om iets positiefs gaat. We doen iets voor het milieu zonder klagen of zeuren. We wijzen niet op de vervuiling van verbrandingsmotoren, maar laten juist zien dat elektromotoren zoveel efficiënter en dus schoner zijn. Verder is het ook leuk en best cool om in een elektrische auto te rijden. De tijd van de golf-karretjes is echt definitief voorbij.

90% van de mensen die over ons initiatief horen is ook positief. De resterende 10% ziet problemen of gelooft er niet in. Problemen zijn we ons van bewust. De actieradius van een elektrische auto is nog niet als die van een traditionele auto en het laden kost tijd. Daar houden we rekening mee. Tja, de mensen die er niet in geloven, komen bijna allemaal met het argument dat het slechts een verplaatsing van vervuiling is. Dat wordt hier glashelder ontkracht. In de efficiëntie van de elektromotor zit ‘m de crux. Met de huidige energiemix in Nederland is het rijden in een elektrische auto gunstiger dan rijden in een vergelijkbare zuinige traditionele auto. Bovendien, je kan elektrische auto’s ook met wind- of zonnestroom opladen, dan lig je in één keer mijlen voor op iedereen. En dat is sowieso de richting die we in moeten want olie raakt op. Als het aan ons ligt innoveren we zo snel mogelijk naar een maatschappij met elektrisch vervoer en duurzame stroomopwekking. Dit is onontkoombaar en hoe eerder we het doen, hoe beter voor het milieu. En trouwens ook voor de economie.

Het wordt een avontuur om telkens weer stroom te vinden, we gaan pionieren en onthaasten. Wij gaan laten zien dat het nu al kan. En we geven er graag publiciteit aan. We danken Terberg Greenlease voor het beschikbaar stellen van de Nissan LEAF. Volg ons op het weblog!

Ev2i is win-win-win: Wij winnen want we vinden het leuk, het milieu wint want elektrisch rijden is schoon en Terberg Greenlease wint want dit is goede publiciteit.

We houden een weblog bij met al het laatste nieuws. Klik hier:
Weblog